2011. november 12., szombat

Megérkezett

A mai napunk igen korán kezdődött. Szerencsére egy gyors szívroham után eltemethettük a 7 órás indulás gondolatát. Az első busszal mentünk be az állomásra, amin rajtunk kívül senki sem volt így hamar odaértünk. Egy gyors rohanás után már a vonaton folytattuk az ébredezést. Ekkor még nem sejtettük, hogy ez még csak a bemelegítő futás volt.

9 körül megérkeztünk Sinter Klaas bázisára, ahol már nagyban folyt a készülődés. Sinter Klaas az itteni Mikulásnak mondható, aki Fekete Pétereivel együtt Spanyolországból érkezik Hollandiába. A Fekete Péterek, feketére festett fehér emberek, a segítők. A krampuszok szerepét töltik be. :) Sinter Klaas minden évben körbehajókázik a csatornákon és útja végén a gyermekek közé merészkedik. Nagy felhajtás közepette bárki találkozhat vele.

Mi igazán kiváltságosnak érezhettük magunkat, hiszen beleshettünk a színfalak mögé. Megtudtuk, hogyan lesznek feketék a Péterek. A sok kifestett ember között kicsit mintha féltem volna, volt bennem egy kis gyermeki izgatottság. Azt hiszem ez mindenkire elmondható volt. Úgy vártuk a nagy piros ruhás bácsit, mint alsóban. J Ééés igen, megérkezett hozzánk is és az összes kis lurkóhoz is a városban. Indulás előtt belesett hozzánk, és még ajándékot is kaptunk tőle. Persze egy szép éneklésért cserébe! J

Miután mindenki kezdte elhinni, hogy személyesen találkoztunk Sinter Klaas-al, el is indultunk a nagy hajóútra. Szerencsések voltunk, mert az ajándékokat szállító hajóról integethettünk a parton álló gyermekeknek és szüleiknek. Fergeteges élmény volt! Felszálltunk a hajóra a Fekete Péterek és egy csapat dobos társaságában. Mindenki izgatott volt. Megszólaltak a dobok és a hajó elindult. Innentől kezdve levakarhatatlanná vált a mosoly mindenki arcáról. A csatorna két partján annyi ember gyűlt össze, hogy nem mertünk hinni a szemünknek. Nem tudtuk eldönteni épp melyik irányba integessünk. A dobok hangzása még jobban mozgásra késztetett minket és nagyon jól szórakoztunk a hajón. Táncoltunk, integettünk és kiabáltunk. Jól jött az a reggeli bemelegítő futás. ;) A gyönyörű idő is nekünk kedvezett, hiszen itt létünk alatt először láthattuk a napot. J Ez plusz öröm volt számunkra.

Másfél óra hajókázás után Sinter Klaas és mi is kikötöttünk és elhagytuk a hajót. A gyerekek és az egész város lázban égett ma. Egész karnevál volt, ahogyan körbevonultak a városon, az artisták, a zenészek, az ajándékok és Sinter Klaas a fehér lován. Végre megérkezett Spanyolországból és teljesíti a holland gyerekek kívánságait! De vajon a miénket is fogja? ;)

A kis felvonulást követően visszatértünk a kiindulópontra, és onnantól szabad volt a napunk este 7-ig, amikor is vendégek érkeztek hozzánk, Annemarie és Feri személyében. Ők is és mi is egy kis ajándékkal készültünk. Nagyon finom almatortát sütötek nekünk. Legszívesebben mennybe repítettem volna azt a tortát! J Itt voltak és jól elbeszélgettünk velük. Minden témát körüljártunk és együtt mókáztunk.

Ismét eltelt egy nap. Rengeteg élménnyel gazdagodtunk ma is. Már biztos, hogy lesz mit mesélni az unokáknak! J