2011. november 13., vasárnap

1 hét eseményei

A mai nap a pihenésé volt, de jól is esett a programokkal teli hét után. Ezért úgy gondoltam, hogy összefoglalom az elmúlt hét eseményeit.

Az érkezésünket követő napon Leewardenbe mentünk, az ottani ROC Friese Poort iskolába. Sok információt kaptunk az ottani oktatásról. Ezután pár kedves diák végigvezetett minket az iskolában. Minden nagyon modern, a felfogás és a felszereltség egyaránt.

Másnap Drachten volt az úti cél, ahol szintén sok új ismerettel gazdagodtunk. Az itteni iskola is nagyon szép és mivel a diákok itt designer-és médiát tanulnak, ezért mi is kreatívoskodtunk egy kicsit.
A harmadik napunkat ismét Leewardenben töltöttük, az ottani kórházba látogattunk el. Hihetetlen, hogy milyen hatalmas és modern minden. Személy szerint nekem – szakmámból adódóan – a fogászati rész tetszett a legjobban. Az összes kezelő a legfejlettebb gépekkel van felszerelve. Még azokra a betegekre is gondolnak, akik kerekes székkel, esetleg betegággyal érkeznek.

A következő nap Drachtenbe utaztunk egy gyógypedagógiai intézetbe, ahol testileg-és mentálisan sérült emberek élnek. Elmentünk velük sétálni, majd közösen megittunk egy pohár forró csokit. Bevallom az elején megijedtem egy kicsit, de a végére feloldódtam és mosolyogva kísértem vissza őket. Véleményem szerint ez a nap megható és egyben megrázó volt.

Az ötödik nap ismét a leewardeni iskolába mentünk, amikor is két különböző osztály életébe nyertünk betekintést. Mindenki kedvesen fogadott bennünket, jól elbeszélgettünk a diákokkal. Délután szociális-és kommunikációs ismereteket oktató tanár segítségével vicces, interaktív feladatokat csináltunk. Sokat nevettünk. Még aznap lehullott a lepel arról, hogy ki hova kerül gyakorlatra. Elvileg én egy magánorvos mellett leszek. Ma Szimivel el is kocogtunk a helyszínre,  kívülről nagyon megnyerő a hely. Ezért már nagyon izgatott vagyok!

A tegnapi nap fiatalodtam legalább 15 évet, ugyanis a hollandoknál november 12-én kezdődik a Sinterklaas (mikulás) ünnepe. A hangulat fergeteges volt, ugyanis a Mikulás hajóján utazhattunk a zwartepiet-ekkel (fekete péter). Mindenki együtt táncolt és integetett a parton álló gyerekeknek.

„Még” csak 1 hét telt el, de ennyi idő után is levonható számomra az a következtetés, hogy az itt élő emberek empatikusabbak és kevésbé stresszesek.

Első szabadnapunk :) a képek magukért beszélnek szerintem... DE a lényeg: Elvan a gyerek ha játszik és a trambulinon ugrándozik :)))

Szombat reggeli napfelkeltés ébredés :) és! Vasárnap reggel is 7 ágra süt a nap! Vidáman keltünk, szép nap elé nézünk! Mindenkinek nagyon szép hétvégét kívánok, a holland csapat nevében :)

Sinterklaas

Sinterklaas személyesen :)