2011. november 11., péntek

Ma gyönyörű napra ébredtünk. Mióta itt vagyunk, először láttunk szét rendesen, ma ugyanis nem volt köd. Nagyon jó alkalom volt ez a fényképezésre, hisz minden olyan tisztán látszott, bámulatos látvány tárult elénk mikor kiléptünk az ajtón.
Tudni illik itt csak a fák lombjain látszik, hogy ősz van. A fű zöld, a kertekben a virágok még mindig virítanak, egyszerűen gyönyörű. Talán ez tetszik nekem itt a legjobban.
Ilyen szép időben vidáman indultunk el Leeuwardenbe, ahol nagyon izgalmas programmal vártak minket.

Először beültünk egy angolórára a holland diákok közé. Az volt ebben a programban a jó, hogy nem mindenki beszélt mindenkivel, hanem hármasával ültünk le megismerni egymást, majd néhány perc után cseréltünk, így mindenkinek volt alkalma gyakorolni az angolt, beszélhettünk eleget. Nagyon barátságosak voltak velünk a holland lányok és a tanárok is.

Ezután beülhettünk egy másik osztály órájára, ahol önismereti játékot játszottunk. Mindenki választott egy képes kártyát, és megindokolta, hogy miért pont azt a lapot vette fel. Ez az osztály picit bátortalanabb volt, elég rövid indoklásokat hallhattunk, de nem mindenki úszta meg, néha azért visszakérdeztünk. Érdekes, hogy ők még csak kb. 16-17 évesek, és már szakmát tanulnak, mint mi.

Délben volt egy szabad óránk, amikor megebédelhettünk, és elkísértek minket egy számítógépterembe, ahol internetezhettünk.

Ezután még várt minket egy nagyon izgalmas kommunikáció óra. A tanár egy nagyon barátságos és tehetséges színész volt. Szituációs játékokat játszottunk, rengeteget nevettünk, azt hiszem mindenki nevében kijelenthetem, hogy az egyik legjobb program volt.
Mindenki fülig érő szájjal lépett ki az óráról. Nem lenne rossz, ha otthon is így zajlanának a kommunikáció órák. Szerintem senki sem akarna ellógni.

Végül eljött a várva várt pillanat, és mindenki megtudta, hová kell mennie jövőhéttől gyakorlatra. Már mindannyian izgatottan várjuk a gyakorlatot. És már csak hármat kell aludni...

Suli után mindenki ment amerre látott. Vásárolni, várost nézni, vacsorát főzni, stb.
És most mindenki pucolhatja csizmáját, mert holnap érkezik a Sinterklaas.
Korán kell kelnünk, hiszen együtt fogunk hajókázni a holland Mikulással.
Igen nagy megtiszteltetés, nagyon hálásak vagyunk a szervezőknek, hogy elintézték ezt nekünk. Biztosan nagyon sok kisgyerek lenne a mi helyünkben, azért ez nem kis dolog lesz.
Alig várom!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.