2011. november 29., kedd

Ma nagyon tevékeny napunk volt. Fogászati gyakorlóhelyet, mentőállomást, focisulit látogattunk.
Először Sneekben néztük meg az egyik fogászati asszisztensünk gyakorlóhelyét. Az orvos és az asszisztensek nagyon pozitív véleménnyel voltak tanulónkról. Dicsérték szorgalmát, lelkesedését, önállóságát. A rendelő valóban furcsa egy kicsit: 3 szék van, és egy orvos. Az orvos elkezdi a kezelést és az asszisztens fejezi be.
Tavaly már felfedeztük, hogy a sneeki mentőállomás a ROC Friese Poort mellett van. Most fel is kerestük. Szilvia tanárnő angoltudására támaszkodva bekopogtattunk a mentősökhöz. Nagyon kedvesen fogadtak, és egyikük szét is pakolt nekünk egy komplett mentőautót. Hordágy, táskák, gyógyszerek, eszközök lélegeztetéshez, infúzió.... stb. stb.... 30 képet sikerült csinálni, és közben azt is megtudtuk, hogyan lesz valakiből mentőápoló Hollandiában. Először ápolónak tanulnak, 4-5 évet dolgoznak kórházban, azután elvégeznek egy speciális képzést pl. kardiológia, azután következhet a 6 hónapos mentőápolóképzés. Ebből kifolyólag 20 éves mentőápolóval nem találkozhatunk Hollandiában. Egy mentőautón két ember van: az ápoló és a sofőr. Nők is lehetnek ápolók, találkoztunk is párral az állomáson.
Végül Leeuwardenbe mentünk, a fociiskolába, ahol két masszőr tanulónk dolgozik. A focisuliban hetente 4 napot edzenek a gyerekek és sérülések esetén bizony jól jön masszőreink tudása. A gyerekek láthatólag hamar megkedvelték tanulóinkat, és a csapat masszőre is nagyon jó véleménnyel van róluk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.