2011. november 24., csütörtök

A mai naptól újra Sneek vendégei vagyunk. Most nézem az órát és lassan azt írhatom, hogy tegnap érkeztünk meg. Hát bizony hosszú volt ez a nap..... Hajnali 5 órakor indultunk Budapestről, a gépünk 7.10-kor szállt volna fel, de egy órát várnunk kellett a felszállási engedélyre. A repülőút zökkenőmentes volt, kitűnő pilótánk volt és nem rajta múlott, hogy erre az útra nem a kellemes jelzőt használom, ugyanis a fedélzeten fáztunk.
Amszterdamban ragyogó napsütés fogadott, városnéztünk, meglátogattuk a Kattenkabinetet, ami egy ház, ahol csupa macskás szobor, kép és egyébb tárgy van kiállítva. Ezután a virágpiac, majd a van Gogh múzeum következett.
Ismerkedünk az ov-card használatával, ezzel kell a tömegközlekedési eszközökön, vonaton, buszon utazni. A kártyára pénzt lehet feltölteni és ezt vonja le minden utazásnál. Az utazás elején be, a végén ki kell csekkolni.
Na, a vonatozás nem volt zökkenőmentes.... A szerelvények tömve vannak, bőrönddel helyet találni elég nehéz. És aztán itt vannak a hibridvonatok: a szerelvény egyik fele Groningenbe, a másik fele Leeuwardenbe megy. Ha ezt nem veszed észre a felszállásnál, lehet, hogy a rossz szerelvényrészletben ragadsz, mint ahogy mi is.... De szerencsére a kalauz volt olyan kedves és megállította a szerelvényt egy olyan állomáson, ahol a vonat amúgy nem állt volna meg. Így leszállhattunk és bevárhattuk a leeuwardeni vonatot.
Éva tanárnő

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.