2011. november 16., szerda

Sziasztok!
Ma volt a 3. intézeti gyakorlati napom , ahol újabb gondozónőkkel ismerkedhettem meg. Nagyon kedvesen vártak és minden segítségüket felajánlották! Ebben a bölcsődében átlagban 1- 2 évesek vannak jelenleg, bár a gondozónők mondták , hogy egészen pici koruk óta ott vannak.

Mai napon ismét újabb gyerekekkel ismerkedhettem meg, mint minden nap. Ezt nagyon furcsának találtam mert ugye nálunk minden csoportban ugyanazok a gyerekek vannak minden nap , itt pedig ha a szülő ráér akkor nem hozza be a bölcsődébe és semmilyen elszámolással nem tartozik.

Általában a gyerekek délelőtt játszanak és az ebédnél, ami egy újabb furcsaság , szendvicset esznek, egy sósat és egy édeset, ehhez tejet vagy kefírt isznak. A délelőtti játszás miatt már nagyon elfáradnak és ebédet követően rögtön mennek aludni. Itt az alvás is teljesen máshogy van mint nálunk, mert van külön szobájuk és remek kis házikójuk amiben alszanak, de erről már szóltak előttem is ….:). Az alvás után újabb játék veszi kezdetét , de ez már az udvaron zajlik, majd besietnek az uzsonnáért és utána folytatódik a móka…A játék közben  lassan érkeznek a szülök és elszállingóznak hazafele a gyerekek!!:)

Minden nap jobbnál jobb fejlesztést látok , amit otthon én is fogok alkalmazni! Már ezért is érdemes volt eljönnöm….:):):):)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.